За ветпаспорт вимагала понад 11 тисяч гривень: у Харкові викрили завідувачку ветеринарної лікарні у хабарництві

14:19  |  03.11.2023
За ветпаспорт вимагала понад 11 тисяч гривень: у Харкові викрили завідувачку ветеринарної лікарні у хабарництві

Фото: hk.npu.gov.ua

Під виглядом надання в державній лікарні послуг щодо щеплення та дозвільних документів для вивозу тварин через державний кордон України керівниця ветзакладу організувала схему одержання неправомірної вигоди. За видачу санітарно-ветеринарного паспорта міжнародного зразка жінка вимагала 11 300 гривень. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Викрили 42-річну зловмисницю правоохоронці під час отримання частини неправомірної вигоди у сумі 9 тисяч гривень. Видати дозвільні документи на вивіз тварин за кордон жінка пообіцяла через 3 місяці.

Правоохоронці провели невідкладні обшуки службових приміщень дільничної лікарні та вилучили грошові кошти та мобільний телефон.

1 листопада ветеринару повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Суд обрав порушниці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За санкцією статті їй загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: