За тиждень сапери ДСНС знищили 438 боєприпасів у Харківській області (відео)

14:54  |  22.04.2024
У Барвінківській громаді на Харківщині на міні підірвався тракторист

Фото: facebook.com/DSNSKHARKIV

На Харківщині над розмінуванням нині працюють сапери зведеного загону ДСНС: 38 піротехнічних розрахунків, 196 саперів та 90 одиниць техніки. З початку війни піротехніки обстежили 6 165 гектарів території, за допомогою машин механізовано розмінування – 232 гектари території. Окрім того, розміновано 3 193 кілометри ліній електропередач, знешкоджено 91 498 вибухонебезпечних предметів.

Про роботу піротехнічних підрозділів розповів під час брифінгу 22 квітня речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

«За минулий тиждень, з 15 до 21 квітня включно, підрозділи Харківського гарнізону ДСНС здійснили 215 виїздів, з яких 110 – на ліквідацію пожеж. За тиждень знешкодили 438 боєприпасів», – сказав Євген Василенко.

Він також прокоментував кількість підривів за тиждень. 15 квітня у полі поблизу села Явірське Балаклійської громади тракторист наїхав на невідомий вибухонебезпечний предмет.

Під час детонації техніка була суттєво пошкоджена. Механізатор отримав легкі поранення. 20 квітня у полі поблизу села Турове Золочівської громади трактор наїхав на невідомий вибухонебезпечний предмет. За попередньою інформацією, спрацювала протипіхотна міна ПФМ-1 «Пелюстка». Техніка зазнала пошкоджень, механізатор не постраждав.

«Звертаємося ще раз до всіх жителів Харківщини щодо поводження з вибухонебезпечними предметами. Помітивши будь-який підозрілий вибухонебезпечний предмет, негайно треба відійти від нього тією самою дорогою, якою прийшли. Лише відійшовши на безпечну відстань, зателефонуйте до Служби порятунку за номером 101 та 112. Після цього до місця знахідки приїдуть сапери та знешкодять вибухонебезпечний предмет», – зазначив речник ГУ ДСНС України у Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: