За тиждень саперами на Харківщині було знешкоджено 380 ворожих боєприпасів (відео)

18:12  |  19.08.2024
Для розмінування Харківщини планують залучити підрозділи ДСНС Києва та міжнародні організації

З початку війни піротехніки обстежили понад 8 тисяч гектарів території, майже 600 з них за допомогою машин механізованого розмінування, 2 615 гектарів сільгоспугідь та 4 150 кілометрів лінійних мереж. А також 4639 домогосподарств. Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

Загалом виявлено та знешкоджено 98 913 вибухонебезпечних предметів.

Протягом тижня рятувальники Харківщини здійснили 29 виїздів на пожежі, пов’язані з ворожими обстрілами.

Зокрема, 12 серпня ворог вдарив по місту Богодухів. Внаслідок удару виникла пожежа сухої трави на площі 1,5 гектара, зазнали пошкодження 23 приватних будинків. 14 серпня ворог завдав удару по селу Кругляківка на Куп’янщині та селищі Білий Колодязь в Чугуївському районі. Під час гасіння приватних будинків та господарчих споруд окупанти завдали повторних ударів, намагаючись поцілити у тому числі й по вогнеборцях.

15 серпня російська авіація завдала ударів КАБ по селищу Золочів Богодухівського району. В одній з осель сталася пожежа площею 100 м кв. Внаслідок бомбардування постраждали 6 осіб, у тому числі 12-річний хлопець.

17 серпня російські війська обстріляли селище Козача Лопань. Внаслідок чого сталися руйнації й пошкодження приватних будинків, господарчих споруд та інших надвірних забудов. Окрім цього, за різними адресами, сталися дві пожежі, де загинула жінка.

Крім цього, за тиждень на Харківщині виникло 266 пожеж у природних екосистемах, 27 з яких – лісові.

«12 серпня загоряння сталося  у лісовому масиві поблизу м.Балаклія. 14 серпня пожежу вдалося локалізувати на площі 43 гектарів. У гасінні брали участь близько 80 рятувальників. 16 серпня пожежу було ліквідовано. Наразі ще триває ліквідація 2 лісових пожеж в Ізюмському районі області», — зазначив речник ДСНС у Харківській області.

Рятувальники нагадують, що виникненню та поширенню вогню в лісах сприяє надзвичайний рівень пожежної небезпеки, який наразі спостерігається на Харківщині. У цей період заборонено відвідувати лісові масиви та розпалювати там багаття.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: