За підтримки міжнародних партнерів у селищі Рогань відновили майже 100% об’єктів соціальної інфраструктури

16:44  |  04.02.2024
За підтримки міжнародних партнерів у селищі Рогань відновили майже 100% об'єктів соціальної інфраструктури

Фото: kharkivoda.gov.ua

Внаслідок повномасштабної війни у селищі Рогань Харківського району було пошкоджено близько 630 приватних будинків, 57 багатоповерхівок, 6 гуртожитків, а також зруйновано 2 дитсадки, 2 школи й 1 заклад вищої освіти. Про це йшлося в ході засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва за участі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

«Завдяки активній співпраці з державними інституціями, міжнародними гуманітарними та благодійними організаціями станом на сьогодні на території Роганської громади на 96% відновили соціальну інфраструктуру, об’єкти критичної інфраструктури вже відновлено на 53%, житловий фонд – на 46%. Робота в цьому напрямку триває. Дякую нашим міжнародним партнерам за допомогу у відбудові населених пунктів області, постраждалих від російської агресії», – сказав Олег Синєгубов.

За словами начальниці Роганської селищної військової адміністрації Марії Черненко, за кошти державного бюджету було виконано консерваційні роботи на 3 закладах загальної середньої освіти та аварійно-відновлювальні у приміщенні амбулаторії загальної практики й сімейної медицини.

«Завдяки підтримці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Асоціації міст України проведено ремонт системи опалення Роганського дошкільного навчального закладу та Роганського ліцею на суму 1,5 млн грн. За участі благодійної організації «Сміливі відновлювати» та підтримки  U-LEAD з Європою і Служби зовнішньополітичних інструментів (FPI) Європейської комісії  відбудовано та реконструйовано другий поверх Роганського академічного ліцею», – розповіла Марія Черненко.

За кошти державного бюджету також виконано ремонт котелень централізованого опалення у селищі Докучаєвське на 34,6 млн грн та селищі Рогань на майже 491 тисячу гривень.

«Завдяки вчасно проведеним відновлювальним роботам мереж теплозабезпечення у громаді ми змогли вчасно приступити до опалювального сезону 2022-2023 року. Це стало поштовхом для наших жителів, які почали повертатися до своїх домівок», – наголосила Марія Черненко.

В межах проєкту «Підтримка відновлення України», який реалізується за підтримки Швейцарії та фінансування Swiss Solidarity і SOC, за участі Helvetas Schweiz — DESPRO, Skat Consulting замість зруйнованих водонапірних веж на території громади встановили 3 нові вежі на суму 6,9 млн грн, додала очільниця Роганської селищної військової адміністрації.

Також проведено частковий капітальний ремонт теплової мережі в селищі Докучаєвському на суму 3 млн грн, виділених з місцевого бюджету та субвенції у розмірі 10,8 млн грн. Завершити роботи планують у поточному році.

Наразі тривають перемовини з Міжнародною організацією з міграції щодо надання допомоги для відновлення 9 кілометрів водомереж у селищі Рогань та Докучаєвському, додала Марія Черненко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: