За матеріалами СБУ повідомлено про підозру гауляйтеру Харківського району

13:35  |  23.03.2023
За матеріалами СБУ повідомлено про підозру гауляйтеру Харківського району

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Йдеться про 57-річного харків’янина, який під час окупації смт Козача Лопань Харківської області добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

У минулому колаборант двічі був депутатом від забороненої нині «Партії регіонів».

До того ж вже після початку російської агресії проти України, він заснував бізнес на території держави-агресора у російському Бєлгороді, займаючись там виробничою діяльністю та сплачуючи податки до бюджету рф.

За даними слідства, у липні 2022 року зловмисник з власної згоди був призначений росіянами на посаду в.о. голови тимчасової цивільної адміністрації Харківського району, яка розміщувалася в смт Козача Лопань.

З липня до вересня він регулярно проводив наради з керівниками підприємств та установ, що залишилися на окупованій території, а також виконував інші організаційно-розпорядчі функції у незаконному органі влади російсько-окупаційних військ.

Крім цього, гауляйтер виступав перед камерами російських пропагандистів, розповсюджуючи кремлівські наративи, спрямовані на дискредитацію Збройних Сил України.

Напередодні деокупації колаборант втік з Козачої Лопані разом з російськими солдатами й наразі переховується від українського правосуддя на непідконтрольних територіях.

За матеріалами СБУ зловмиснику оголошено заочну підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: