За добу понад 1000 жителям Харківщини відновили електропостачання (відео)

13:27  |  09.01.2024
У Старосалтівській громаді відновлюють електропостачання

Фото: kharkivoda.gov.ua

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів про оперативну ситуацію в регіоні.

Олег Синєгубов зауважив, що наразі зафіксовано посилення обстрілів – під артилерійськими та мінометними ударами протягом доби перебували понад 20 населених пунктів.

«Зокрема, сьогодні зранку відбувся ворожий обстріл села Слобожанське Липецької громади Харківського району. Вчора ввечері під вогнем перебував Вовчанський напрямок Чугуївського району, який останнім часом сильно страждає від обстрілів. Ворог нищить прицільно нашу цивільну інфраструктуру: будинки культури, геріатричні центри, навчальні заклади тощо. Окрім того, значно страждає від обстрілів Куп’янський напрямок», – сказав Синєгубов.

Начальник ХОВА зазначив, що бригада Липецького РЕМ двічі за добу потрапила під ворожий обстріл. Та попри все енергетики продовжують відновлення. Так, за минулу добу подано напругу 1 011 споживачам.

«Кількість абонентів, які залишаються без електроенергії внаслідок обстрілів рф, становить понад 17 тисяч. Здебільшого це прикордоння, де енергетикам  в надскладних умовах доводиться працювати й будувати все фактично з нуля. До того ж щойно ремонтні бригади виїздять на місця, як починаються обстріли», – розповів Синєгубов.

Також він наголосив, що на Харківщині постійно працюють над зміцненням обороноздатності.

«На Куп’янському напрямку з погіршенням погодних умов фіксували зниження штурмових атак ворога. Так само це пов’язане з тим, що  ЗСУ нанесли їм серйозного ураження як військової техніки, так і особового складу. Сьогодні штурмові дії поновилися і наші воїни відбили намагання ворога захопити території населеного пункту Синьківка. Успіху в рф там немає, тому що штурмові атаки йдуть прогнозованими хвилями й українські воїни до цього готові», – додав начальник ХОВА.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: