За час повномасштабного вторгнення рф сапери ДСНС на Харківщині знищили понад 88 тисяч вибухонебезпечних предметів (відео)

13:47  |  04.03.2024
Для розмінування Харківщини планують залучити підрозділи ДСНС Києва та міжнародні організації

Наразі на Харківщині працюють сапери зведеного загону ДСНС, куди входить 19 піротехнічних розрахунків, 102 сапери та 38 одиниць техніки. Так, за тиждень підрозділи Харківського гарнізону ДСНС здійснили 338 виїздів, саперів залучали на знешкодження вибухонебезпечних предметів 137 разів, завдяки чому знешкодили 138 боєприпасів.

Під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко розповів про розмінування територій.

«З початку бойових дій обстежили 4436 гектарів території, 3083 кілометри ліній електропередач, виявили та знешкодили 88 484 вибухонебезпечних предмети. Нагадаю, що сапери залучаються до розмінування об’єктів критичної інфраструктури, ліній електропередач, приватних домоволодінь після заявок місцевих жителів», – сказав Євген Василенко.

Окрім того, за тиждень сталося два підриви цивільного населення на вибухонебезпечних предметах, внаслідок яких два чоловіки з Ізюмського району отримали травми.

«Ще раз звертаємося до всіх жителів Харківської області, зокрема до тих, які живуть на деокупованих територіях, залишається високий рівень мінної небезпеки. Пам’ятайте, якщо помітили будь-який підозрілий предмет або предмет схожий на вибухівку, треба негайно викликати саперів за номером 101, 102 або 112», – наголосив речник ГУ ДСНС України у Харківській області.

Протягом тижня відбулося 190 пожеж від випалювання людьми сухої трави, листа та очерету. Євген Василенко закликав жителів не нехтувати правилами пожежної безпеки, адже вогонь може поширитися на приватні домоволодіння, ліси та інші об’єкти. Так, адміністративна відповідальність за випалювання стерні, луків, пасовищ та опалого листя становить від 3060 до 6120 гривень.

Також він попередив про ризик для життя людей, які виходять на кригу, оскільки через підвищення температури повітря вона стає занадто тонкою.

«За минулий тиждень на водних об’єктах загинула одна особа. Другого березня на Печенізькому водосховищі поблизу селища Старий Салтів рибалка на відстані 1 кілометра від берега провалився під кригу та загинув. Усі обставини цієї події встановлюють правоохоронці. Наразі вже заборонено виходити на кригу. Нехтування цього правила може призвести до трагічних наслідків», – прокоментував Євген Василенко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: