За 100 днів війни на Харківщині пошкоджені понад 5 тисяч будівель — ХОВА

12:06  |  03.06.2022
За 100 днів війни на Харківщині пошкоджені понад 5 тисяч будівель — ХОВА

Фото: president.gov.ua

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну на Харківщині задокументували пошкодження у близько 5 тисяч будівель. Про це розказав директор обласного Департаменту будівництва Антон Коротовських, — повідомляє «Суспільне».

За його словами, це не остаточна цифра, оскільки у Департаменті ще не має інформації про руйнування та пошкодження будівель на тимчасово окупованих територіях та у вже звільнених населених пунктах.

«В окупації зараз 31% території нашої. Яка кількість об’єктів пошкоджена там, встановити поки що не можемо. У нас є території, які ми звільнили, але там теж зараз неможливо зробити обстеження через те, що не завершені роботи з розмінування. 5 тис. об’єктів — це житлові будинки та соцсфера, до переліку зараховані будинки, де лише вибиті вікна, і ті, що повністю зруйновані. Цифра щодня змінюється. 30% житлового фонду Харкова має пошкодження, по області відсоток нижчий, але інформація не повна», — сказав Коротовських.

На Харківщині пошкоджені 154 пам’ятки архітектури, з них зруйновані дві — у Харкові, це будинок на вулиці Свободи навпроти обладміністрації, та в області — музей Григорія Сковороди, каже директор обласного Департаменту будівництва.

«Відновити при наявності матеріалів можна будь-що. Найголовніша мета — відновити житло та соціальну інфраструктуру, потім вже переходити до нашої культурної спадщини», — говорить Антон Коротовських.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: