За 10 днів 2023 року обласний гуманітарний штаб відправив майже 48 тонн допомоги

11:49  |  11.01.2023
За 10 днів 2023 року обласний гуманітарний штаб відправив майже 48 тонн допомоги

Фото: kharkivoda.gov.ua

Гуманітарний штаб продовжує забезпечувати допомогою населення регіону та надає підтримку військовослужбовцям. З початку 2023 року мешканці громад уже отримали 14 383 продовольчі набори, майже 138 тисяч літрів олії та 6 тонн одягу. Про це повідомили в Харківській ОВА.

Гуманітарну допомогу відправляли у Наталинську та Вільхуватську громади Куп’янського району; Циркунівську, Безлюдівську, Південноміську, Роганську, Пісочинську, Дергачівську, Люботинську, Вільхівську та Липецьку — Харківського району; Коломацьку, Золочівську та Краснокутську громади Богодухівського району; Первомайську — Лозівського району; Балаклійську та Савинську громади Ізюмського району; Новопокровську, Малинівську й Зміївську — Чугуївського та Зачепилівську громаду Красноградського району.

Крім того, українським захисникам та захисницям, які протистоять російським окупантам на Харківщині, передали 6,7 тонни продуктів харчування, а також гігієнічних, побутових та технічних засобів.

Лікарням області передали 19 тонн медичних засобів і обладнання, та майже 12 тонн продуктів харчування.

«Дякуємо міжнародним організаціям та волонтерам, що допомагають нам у забезпеченні жителів регіону продуктовими наборами, засобами гігієни та технічним обладнанням. Ця робота приводиться системно і триватиме, поки в ній буде потреба», – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що при Харківській ОВА діє Координаційний гуманітарний штаб, з яким співпрацює понад 120 волонтерських організацій та благодійників. До Центру можна звернутися з питань евакуації з деокупованих територій, а також надання та отримання гуманітарної допомоги, залишивши заявку у відповідному розділі на сайті.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: