З‘їздила до Курська та Бєлгорода, щоб «перевиховувати» українських дітей: викрито «освітянку» з Ізюмщини

14:13  |  08.09.2023
З‘їздила до Курська та Бєлгорода, щоб «перевиховувати» українських дітей: викрито «освітянку» з Ізюмщини

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації села Оскіл жінка з липня по вересень минулого року добровільно працювала в.о. директором у комунальному закладі «Опорна школа, Оскільський ліцей» при окупаційній владі в Ізюмському районі. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Перебуваючи на посаді, 34-річна місцева мешканка впроваджувала стандарти освіти держави-агресора у закладі освіти, організувала в ньому роботу російською мовою, впровадила методики навчання за російськими підручниками.

Жінка пройшла курси перепідготовки кадрів освіти за російськими стандартами у місті Курськ та місті Бєлгород російської федерації для отримання відповідних знань методики та стандартів освіти російської федерації, за якими вони повинні викладати в ліцеї.

30 серпня слідчі Ізюмського РУП під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури повідомили зловмисниці про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Жінці обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком до 30 жовтня.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: