З українських службовців — у зрадників: встановлено подружжя, яке активно допомогало ворогу під час окупації Купʼянська

12:57  |  06.11.2023
З українських службовців — у зрадників: встановлено подружжя, яке активно допомогало ворогу під час окупації Купʼянська

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 29-річній жінці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Системна робота органів правопорядку Харківщини щодо викриття та притягнення до кримінальної відповідальності поплічників ворога триває.

На цей раз встановлено зрадницю, яка, обіймаючи посаду старшого інспектора Куп’янського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області, перейшла на бік рф.

Перебуваючи в окупованому місті Купʼянськ, вона допомогала державі-агресору будувати «российскую правоохранительную систему».

Жінка «повторила» шлях свого чоловіка, який став «и. о. оперуполномоченного отдела уголовного розыска» при окупантах та проводив обшуки за місцем проживання колег з метою відшукування і вилучення табельної вогнепальної зброї, а також закликав їх співпрацювати з представниками рф.

В українській поліції він обіймав посаду оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в області.

Жінка, своєю чергою, проводила прийом та оформлення документів від кандидатів для добору на службу у незаконному правоохоронному органі, надавала консультації та допомогу кандидатам у написанні автобіографій та пояснень, проводила заняття з вивчення російських законів.

Зрадниця обійняла посаду «и. о. старшего инспектора отделения по работе с личным составом». Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваної у розшук.

Обох зрадників звільнено з посад в українських правоохоронних органах.

Чоловіка оголошено у розшук. Йому також інкриміновано державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України). Обвинувальний акт щодо нього розглядають у Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: