З так званої «лнр» до окупованої Купʼянщини: судитимуть трьох колаборантів, які налагодили паливний «бізнес»

13:23  |  21.11.2023
Суд

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо трьох чоловіків за фактом колабораційної діяльності, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Обвинуваченими є двоє братів 32 і 35 років та їх 37-річний знайомий. Всі троє — мешканці смт Великий Бурлук Куп’янського району.

Слідством встановлено, що торік навесні, під час окупації селища, вони домовилися з окупантами, що будуть віддавати їм частину прибутку від своєї діяльності, якщо ті дозволять їм торгувати паливно-мастильними матеріалами.

Обвинувачені придбали необхідний транспорт із реєстраційними знаками так званої «лнр» для перевезення палива. Після цього вони організували канал поставок з окупованих міста Сватове та міста Старобільськ Луганської області та почали торгувати паливом на території смт Великий Бурлук.

Напередодні деокупації колаборанти втекли на територію рф, їх оголошено їх у розшук.

Обвинувальний акт розглядатимуть у Чугуївському міському суді Харківської області.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: