З початку року у Харкові опрацювали майже півтори тисячі заяв на допомогу при народженні дитини

23:37  |  08.08.2024

З початку 2024 року у Харкові опрацювали  1481 заяву щодо призначення допомоги при народженні дитини. Про це повідомляє Департамент соціальної політики Харківської міської ради.

Також 80 заяв було отримано щодо призначення допомоги багатодітним сім’ям, а також 893 заяви щодо виплати грошової компенсації за пакунок малюка.

У місті продовжує працювати сервіс «єМалятко». Це комплексна послуга, яка дає можливість за 1 заявою в одному місці отримати 10 державних послуг, пов’язаних з народженням дитини.

Управліннями соціального захисту опрацьовується 3 послуги:

  • Призначення допомоги при народженні дитини. Розмір допомоги становить 41 280 грн.: 10 320 грн. виплачуються одноразово, решта суми — по 860 грн. щомісячно протягом трьох років;
  • Призначення допомоги багатодітним сім’ям. На третю і кожну наступну дитину в сім’ї – по 1700 грн. щомісячно до досягнення нею 6-ти років;
  • Виплата грошової компенсації за пакунок малюка. Виплата здійснюється тільки на спеціальну картку «Пакунок малюка»,  відкриту у ПриватБанку. Розмір компенсації становить 6 300 грн. За них можна придбати дитячі товари офлайн або в інтернет-магазинах, їх список можна знайти на сайті Міністерства соціальної політики.

Подати заяву через портал «Дія» можна за посиланням.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: