З початку року на Харківщині поліцейські зафіксували понад 3200 ДТП, в яких загинули 102 людини (відео)

13:47  |  04.08.2023
З початку року на Харківщині поліцейські зафіксували понад 3200 ДТП, в яких загинули 102 людини

Фото: hk.npu.gov.ua

Перевищення безпечної швидкості руху є основною причиною ДТП. Це понад 63 % від усіх зареєстрованих автопригод. Про порушення на дорогах Харкова та Харківської області розповів під час брифінгу заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області Євген Волошин.

«Водіям слід пам’ятати, що безпечною швидкістю руху не являються безпосередньо обмеження, встановлені Правилами дорожнього руху та відповідними дорожніми знаками, — розповів Євген Волошин. — Безпечну швидкість руху водій повинен визначати з урахуванням дорожньої обстановки, а саме інтенсивності руху транспорту на відповідній ділянці дороги, погодні умови, особливості вантажу та технічного стану транспортного засобу. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості швидкість руху повинна бути такою, щоб водій мав змогу зупинити транспортний засіб у межах видимості дороги».

Окремо Євген Волошин зупинився на дорожньо-транспортному травматизмі серед дітей. За його словами, протягом поточного року сталося 86 ДТП з дітьми. В аваріях 2 дитини загинули, 103 дитини отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. У 14 випадках діти були водіями транспортних засобів та не мали документів на право керування.

57 дітей отримали тілесні ушкодження в якості пасажирів транспортних засобів. Основні причини травмування — недотримання вимог щодо обов’язкового використання пасивних засобів безпеки та відсутність дитячих автокрісел та бустерів.

Загинула 1 дитина-пішохід та 25 дітей були травмовані. 8 дітей отримали травми під час руху на велосипеді.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: