З КП «Харківводоканал» необхідно укласти договори на обслуговування систем водопостачання та водовідведення

16:16  |  05.07.2022
На «Харьковводоканале» монтируют системы выявления угрозы и оповещения населения

Фото: city.kharkov.ua

Якщо співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали договір з обслуговування систем — з ними укладається публічний договір приєднання.

Як повідомили на КП «Харківводоканал», відповідно до чинного законодавства, з 1 травня 2022 року до співвласників багатоквартирних будинків застосовується Публічний договір про проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем водопостачання, водовідведення та зливної каналізації.

Такі договори вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті виконавця послуги співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем комунальної послуги.

Плата виконавцю послуги за таким договором складається з:

  • плати за послугу, що розраховується виходячи з розміру затверджених тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення та обсягу спожитих послуг;
  • плати за абонентське обслуговування.

На підприємстві підкреслили, що вартість зазначених робіт, відповідно до умов укладених договорів, виключається з квартплати і входить в оплату за послуги, що надаються КП «Харківводоканал». Таким чином, виключена можливість «подвоєння» нарахувань.

Зазначимо, що, станом на 1 лютого 2022 року, з КП «Харківводоканал» індивідуальні договори (без обслуговування внутрішньобудинкових систем)  уклали мешканці 125 житлових будинків комунальної та некомунальної форми власності (а це 13 348 особових рахунків). До них, окрім плати за послуги, застосовувалась тільки плата за абонентське обслуговування.

Крім того, мешканці 1135 житлових будинків (а це 82 100 особових рахунків) уклали індивідуальні договори (з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем), до яких, окрім плати за послуги, застосувується плата за абонентське обслуговування, а також обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку.

З більш детальною інформацією можна ознайомитись за посиланням: https://vodokanal.kharkov.ua/content/contract.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: