З 29 населених пунктів Куп’янського району евакуювали 34 дітей — Синєгубов

18:10  |  17.09.2024
З 29 населених пунктів Куп’янського району евакуювали 34 дітей - Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Наразі відповідно до рішення Ради оборони Харківської області триває обов’язкова евакуація в примусовий спосіб сімей з дітьми із 29 населених пунктів Куп’янської, Кіндрашівської та Курилівської громад. Силами профільних служб, правоохоронців та волонтерів вдалося евакуювати 34 дитини. Ще необхідно перевезти до безпечних територій 236 дітей з їхніми батьками. Про це розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов під час преспідходу в Офіційному Медіацентрі ХОВА.

«Евакуаційні заходи тривають згідно з визначеним планом. Правоохоронці пояснюють родинам із дітьми, що мешкають в цих населених пунктах, про необхідність евакуації для їх безпеки. Ще одна складність – розбіжності в фактичному місці проживання таких родин та реєстрації. За нашими даними 10 родин виїхали із цих населених пунктів самостійно. За потреби забезпечуємо людей житлом в місцях компактного розташування чи евакуацією в інші регіони країни, продуктами харчування, гігієнічними наборами тощо», — зазначив Олег Синєгубов.

Також трапляються випадки повернення людей до тих населених пунктів, звідки відбулася евакуація.

«Рішенням Ради оборони області забороняємо повертатися, забороняємо приїжджати через блок-пости на ті території звідки проводиться така евакуація. Попередній досвід евакуаційних заходів показує, що факти повернення є, і нажаль люди страждають після того – йдуть прильоти,є жертви внаслідок таких обстрілів, тому під час евакуації ми додатково через національну поліцію роз’яснюємо про те, що повертатися не можна до попередження органів влади на місцях», — додав Олег Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: