Європейська компанія безкоштовно передала обладнання «Харківським тепловим мережам»

10:57  |  01.07.2022
Європейська компанія безкоштовно передала обладнання «Харківським тепловим мережам»

Фото: city.kharkov.ua

КП «Харківські теплові мережі» отримали безкоштовний технічний вантаж від датського концерну «Danfoss». Підприємству передали дві тонни запірної арматури для відновлення систем теплопостачання у 250 будинках харків’ян. Про це повідомили в пресслужбі мерії Харкова.

Гуманітарну допомогу особисто супроводжував регіональний представник «Danfoss — Україна» у напрямку централізованого теплопостачання Андрій Ільченко. В рамках візиту він також відвідав деякі райони Харкова, які  найбільше постраждали від обстрілів окупантів та потребують комплексного ремонту комунікацій.

Наразі перед теплоенергетиками стоїть завдання не просто відновити систему, а де тільки можна покращити її економічні характеристики. Оскільки, за словами Андрія Ільченка, війна триває ще й на газовому фронті.

«Насамперед зараз потрібно докласти зусиль для того, щоб в опалювальний сезон у будинках харків’ян таки було тепло. У зв’язку з цим компанія «Danfoss» передала «Харківським тепловим мережам» гуманітарну допомогу – запірну арматуру, кульові крани, засувки. Це обладнання необхідне для обслуговування будинків містян», — наголосив Андрій Ільченко.

Своєю чергою перший заступник технічного директора КП «ХТМ» Олексій Лука подякував європейським партнерам за надану допомогу у цей складний час.

«Ще навесні у склади компанії були серйозні влучення снарядів. Пошкодилася значна кількість запірної арматури, і це відразу відчули на ринку. Наразі знайти запірну арматуру і в Європі проблематично, а у нас вона є. Дякую, що простягли руку допомоги», — зазначив Олексій Лука.

Подібний гуманітарний вантаж від концерну «Danfoss» отримали ще кілька міст України, зокрема Миколаїв, де ситуація так само складна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: