Взято під варту колаборанта, який під час окупації Балаклії обійняв фейкову посаду «бійця спеціального відділення швидкого реагування»

13:07  |  07.04.2023
Взято під варту колаборанта, який під час окупації Балаклії зайняв фейкову посаду «бійця спеціального відділення швидкого реагування»

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації міста Балаклія місцевий мешканець підтримав незаконну владу та добровільно погодився допомагати встановлювати правопорядок на окупованій території. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

«Наказом керівника новоствореного у місті Балаклія правоохоронного органу 30-річний чоловік був призначений на посаду бійця спеціального відділення швидкого реагування управління внутрішніх справ тимчасової гражданської адміністрації Харківської області», — повідомили в поліції.

Підозрюваний здійснював повноваження з охорони громадського порядку та охорони адміністративних будівель, розташованих на території міста. Свої обов’язки виконував протягом п’ятиденного робочого тижня.

Слідчі СУ ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомили чоловіку про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: