Втік до Харкова та передавав ворогу інформацію про обстановку у місті: затримано псевдопатрульного з Куп‘янська

13:21  |  08.07.2023
Втік до Харкова та передавав ворогу інформацію про обстановку у місті: затримано псевдопатрульного з Куп‘янська

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

7 липня правоохоронці на підставі ухвали слідчого судді затримали у Харкові колаборанта, який ретельно переховувався від українського правосуддя. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

У квітні цього року за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 52-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації Куп’янська місцевий мешканець вирішив побудувати кар’єру «правоохоронця» під керівництвом представників рф. Колаборант обійняв посаду «в. о. інспектора дорожньо-патрульної служби групи дорожньо-патрульної служби відділу державної інспекції безпеки дорожнього руху Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області».

Псевдопатрульний займався перевіркою документів на блокпостах та оформленням дорожньо-транспортних пригод.

Одразу після деокупації Куп‘янська чоловік, розуміючи, що йому не втекти від кримінальної відповідальності, попросив волонтерів відвезти його до Харкова. Своєю чергою, дружину та сина колаборант відправив до рф.

Весь цей час чоловік ретельно переховувався від слідства у Харкові у квартирі знайомих. Він підтримував контакт з представниками рф через месенджер «Телеграм», де завуальовано передавав інформацію про ситуацію у Харкові.

У телефоні колаборанта виявлено листування з представниками держави-агресора та проросійський контент.

Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Харківського управління ДВБ НПУ.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: