Встановлено ще одного поліцейського з Харківщини, який продався окупантам за 45 тисяч російських рублів

10:40  |  09.06.2023
Встановлено ще одного поліцейського з Харківщини, який продався окупантам за 45 тисяч російських рублів

Фото: dbr.gov.ua

Працівники ДБР повідомили про підозру в державній зраді колишньому правоохоронцю із селища Шевченкове Куп’янського району Харківщини. За вказівкою окупантів він відбирав зброю у місцевого населення. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Встановлено, що після окупації населеного пункту зрадник перейшов на бік ворога та почав активно  допомагати встановлювати окупаційні порядки. Для того аби отримати посаду в так званій «народній міліції» він зібрав необхідні облікові документи та власноруч написав заяву на ім’я місцевого гауляйтера.

Спочатку зрадник «трудився» в незаконному правоохоронному органі дільничним інспектором. Під час патрулювання селища, він затримував та доставляв до відділку своїх земляків, які у нього викликали підозри.

Також за вказівкою окупантів вишукував у місцевих мешканців зброю. Для цього проводив рейди серед тих, хто мав спеціальні дозволи на користування спецзасобами.

Згодом із дільничних інспекторів його підвищили до оперуповноваженого групи карного розшуку.

За роботу на ворога він встиг отримати 90 тис. російських рублів. Втім, далі будувати кар’єру у нього не вийшло. Під час звільнення Куп’янського району зрадник був вимушений швидко тікати  до росії.

Колишньому правоохоронцю заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: