Встановлено групу колаборантів, які вишукували українських військових та патріотів під час окупації Харківщини

16:45  |  04.10.2023
Росіяни намагалися вчергове поцілити в аміакопровід на Куп'янщині — Синєгубов

Фото: Metin Aktas/Anadolu Agency/Getty Images

У липні минулого року 40-річний чоловік погодився на пропозицію російських військових та став «командиром» так званого «Взвода патрульной службы» у складі «Управления внутренних дел» в окупованому на той час місті Куп‘янськ. Метою цього «органу» було придушення будь-якого опору військовій окупації з боку цивільних осіб, насадження злочинної політики та укладу життя рф, а також вчинення актів розправи над громадянами, які не хотіли підтримувати «русский мир». Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

До роботи у псевдоправоохоронному органі чоловік залучив ще трьох своїх «побратимів».

Так, його 30-річний знайомий обійняв посаду «полицейского Взвода патрульной службы». Ще двоє чоловіків віком 34 та 32 роки стали «полицейскими-водителями».

Четверо колаборантів виявляли осіб серед числа учасників АТО, осіб, які проходили службу в ЗСУ, органах МВС, Національної Гвардії та українських патріотів.

Крім того, вони вишукували у населення зброю для подальшої її передачі окупантам. Також «полицейские» патрулювали місто та разом з російськими службами «несли службу» на блокпостах.

Наразі вирішується питання щодо оголошення всіх учасників орггрупи у розшук.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру чотирьом чоловікам у колабораційній діяльності, вчиненій організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: