Всесвітня продовольча програма ООН придбала машини для розмінування Харківщини

12:01  |  15.03.2024
Всесвітня продовольча програма ООН придбала машини для розмінування Харківщини

Фото: kharkivoda.gov.ua

Всесвітня продовольча програма ООН придбала 3 машини для підготовки ґрунту до розмінування, що були розроблені у Харкові. Першу машину протестували та передали піротехнічним підрозділам FSD. Ще дві машини виготовляють.

В передачі взяв участь заступник Міністра економіки України Ігор Безкаравайний, представники Всесвітньої продовольчої програми ООН та FSD, заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

«Розробка та виготовлення таких машин для розмінування – позитивний приклад співпраці бізнесу, держави і міжнародних партнерів, створення конкурентоспроможної продукції українського виробництва», — зазначив Ігор Безкаравайний.

Головна перевага вітчизняної машини для підготовки ґрунту до розмінування перед іноземними аналогами – простота конструкції дозволяє проводити оперативний ремонт при підриві на вибухонебезпечних предметах. Ціна однієї машини – 5,6 мільйона гривень, а закордонний аналогічний засіб коштуватиме від 500 тисяч євро.

«Вдячний нашим постійним партнерам з Всесвітньої продовольчої програми ООН, FAO та FSD за підсилення піротехнічних підрозділів, пришвидшення темпів розмінування Харківщини та довіру до українського виробника. Харківщина – один із найбільш замінованих регіонів України, тож цей напрямок роботи пріоритетний для нашої області», — зазначив Євген Іванов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: