Вручено підозри членам орггрупи, які виготовляли та збували «елітний» алкоголь на Харківщині

12:46  |  20.06.2024
Вручено підозри членам орггрупи, які виготовляли та збували «елітний» алкоголь на Харківщині

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисники купували етиловий спирт, з додаванням барвників й ароматизаторів «виготовляли» різні види алкогольних напоїв, фасували їх, а потім збували на території міста. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Організував незаконний бізнес 45-річний мешканець Харківської області. У помічники він залучив двох знайомих. Зловмисники, не маючи спеціального дозволу на право здійснення торгівлі підакцизними товарами, розробили та погодили план злочинної діяльності.

Він полягав у придбанні сировини – етилового спирту, транспортуванні та зберіганні його у заздалегідь підготовленому місці. Там же чоловіки виготовляли алкогольні напої, які потім реалізовували у роздріб.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури та оперативним супроводом СБУ, провели близько 30 обшуків за місцями мешкання фігурантів, у складських приміщеннях, автомобілях тощо.

В ході слідчих дій вилучено 11 тисяч літрів незаконно виготовленої продукції на суму понад 6 мільйонів гривень, більш ніж 45 тонн спирту, а також помпи, обладнання, тара, коробки для пакування, автомобілі, грошові кошти.

Зловмисникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: