Впродовж тижня сапери ДСНС знищили 180 вибухонебезпечних предметів на Харківщині (відео)

14:05  |  22.01.2024
Постраждалих від вибуху міни в Ізюмі дітей виписали з лікарні

Фото: kharkivoda.gov.ua

Загалом на Харківщині працює 21 піротехнічний розрахунок ДСНС — 106 саперів, 42 одиниці техніки. Від початку повномасштабного вторгнення піротехніки обстежила більш як 4,3 тисячі гектари території, 3 025 кілометрів лінії електропередач. За увесь час розмінування виявлено та знешкоджено 87 370 вибухонебезпечних предметів.

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі розповів речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

«Минулого тижня в селищі Донець Ізюмського району внаслідок підриву загинув місцевий житель 1971 року народження. Його тіло виявили у підвалі багатоквартирного будинку. Попередньо, чоловік розбирав осколкову гранату і вона здетонувала. Вкотре нагадуємо бути максимально уважними та обережними, ні в якому разі не чіпати вибухонебезпечні предмети, не перекочувати, а негайно телефонувати до ДСНС. Лише після цього приїдуть сапери та знешкодять вибухівку», — зазначив Євген Василенко.

Зокрема, внаслідок побутових пожеж впродовж минулого тижня на Харківщині загинуло 6 людей. Головні причини – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей, а також коротке замкнення електричної мережі.

«Від початку поточного тижня на пожежах вже загинуло 3 особи. Сьогодні зранку в одному з будинків приватного сектору Харкова полум’я забрало життя 57-річного чоловіка та 61-річної жінки. В селі Краснопавлівка Лозівського району під час пожежі у будинку загинув 75-річний чоловік. Тобто, ми фіксуємо різке збільшення кількість загиблих на пожежах. Закликаємо усіх мешканців Харківської області дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті, слідкувати за справністю пічного опалення, електрообладнання», — додав Євген Василенко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: