Впродовж тижня на Харківщині сапери ДСНС знешкодили 168 боєприпасів (відео)

15:12  |  29.01.2024
Постраждалих від вибуху міни в Ізюмі дітей виписали з лікарні

Фото: kharkivoda.gov.ua

Загалом в Харківській області працює 21 піротехнічний розрахунок зведеного загону ДСНС: 104 сапери та 38 одиниць техніки. Від початку повномасштабного вторгнення було обстежено 4 330 гектар території, 3032 км лінії електропередач, виявлено та знешкоджено 87 538 одиниць вибухонебезпечних предметів. Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА розповів речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

«Цього тижня випадків підриву цивільного населення на вибухонебезпечних предметах виявлено не було. Утім закликаємо жителів Харківщини особливо на деокупованих та постраждалих територіях бути особливо обачними, в жодному разі не чіпати підозрілих предметів і звертатися до саперів ДСНС за номерами 101 чи 112. Від початку повномасштабного вторгнення через нехтуваннями правил безпеки, внаслідок підриву постраждали 195 людей і 53 загинули», — зазначив Василенко.

Внаслідок масованого обстрілу Харкова 23 січня, зайнялися 7 пожеж у Київському та Салтівському районах міста. Ракети потрапили у житлові багатоповерхівки, навчальний заклад, іншу цивільну інфраструктуру. Понад 60 людей дістали поранень і 11 загинуло. Співробітниками ДСНС було врятовано 27 харків’ян.

«Безпосередня загальна площа пожеж склала понад 400 квадратних метрів. До ліквідації наслідків ворожих обстрілів залучили 50 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 200 чоловік особового складу. І протягом двох днів рятувальники проводили аварійно-рятувальні роботи безпосередньо в п’ятиповерховому житловому будинку в селищі Жуковського міста Харкова», — розповів Василенко.

Впродовж тижня на Харківщині сталося 7 пожеж, не пов’язаних з ворожими обстрілами. Полум’я забрало життя 8 осіб, ще 2 дістали опіків.

«Основні причини – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації електронагрівальних приладів, несправність пічного опалення, а також коротке замкнення електропроводки», — додав Євген Василенко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: