Воював на боці ворога: харківські поліцейські повідомили про підозру «вагнерівцю»

10:35  |  14.10.2022
Воював на боці ворога: харківські поліцейські повідомили про підозру «вагнерівцю»

Фото: hk.npu.gov.ua

У 2014 році місцевий мешканець вступив до так званої ротно-тактичної групи «Карпати», що входить до складу приватної військової компанії «Вагнер». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції спільно з іншими підрозділами продовжують проводити заходи для встановлення осіб, що входять до складу незаконних воєнізованих збройних формувань та воюють у складі окупаційної армії.

В ході таких заходів співробітники УСР в Харківській області встановили особу одного з бойовиків російської приватної військової компанії. Це — 39-річний мешканець Харківщини.

У 2014 році він вступив до так званої ротно-тактичної групи «Карпати», що входить до складу приватної військової компанії «Вагнер».

Фігурант воював на боці країни-агресора на тимчасово окупованій території Донецької області. Після повномасштабного вторгнення рф на територію України брав участь у боях на харківському напрямку.

За «самовіддану працю» отримав від псевдовлади «георгієвскій крєст днр».

Під час розслідування поліцейські зібрали докази, які стали підставою для повідомлення найманцю про підозру.

13 жовтня слідчі слідчого управління поліції Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури заочно оголосили підозру за ч. 2 ст. 260 (Участь у складі не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

За такі дії українським законодавством передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: