Восьмеро підлітків підірвалися на невідомому вибуховому пристрої в Ізюмі: слідчі задокументували черговий злочин рф

13:33  |  04.02.2023
Восьмеро підлітків підірвалися на невідомому вибуховому пристрої в Ізюмі: слідчі задокументували черговий злочин рф

Фото: hk.npu.gov.ua

В результаті семеро дітей отримали осколкові поранення, в однієї дівчинки – гостра реакція на стрес. Всіх постраждалих направили до Харківської обласної клінічної дитячої лікарні. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

3 лютого близько 20:00 до Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області від 23-річного місцевого жителя надійшло повідомлення про те, що на автомобільній зупинці в місті Ізюм підлітки отримали тілесні ушкодження в результаті вибуху невідомого пристрою.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Поліцейські встановили, що 16-річний мешканець міста Ізюм приніс на зупинку предмет, який ззовні схожий на міну «Лепесток».

Він розказав, що пристрій він знайшов на початку січня в селі Сулигівка Ізюмського району. Через необережне поводження підліток впустив знахідку, яка при падінні здетонувала та вибухнула.

В результаті четверо дівчат та троє хлопців віком від 14 до 17 років отримали тілесні ушкодження. Ще одній дівчинці медики діагностували гостру реакцію на стрес.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

«Поліція закликає батьків максимально посилити контроль за дітьми! Контролюйте, де і з ким ваша дитина буває та чим займається. Також нагадуємо — не наближайтеся до незнайомих та вибухонебезпечних предметів. Пересувайтеся у звільнених населених пунктах тільки асфальтованими й перевіреними доріжками», — повідомили в поліції.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: