Ворог завдав близько дев’яти ракетних ударів по Харкову та області, є загиблі та поранені: поліція документує наслідки обстрілів (відео)

17:27  |  23.05.2024
Ворог завдав близько дев’яти ракетних ударів по Харкову та області, є загиблі та поранені: поліція документує наслідки обстрілів

Фото: hk.npu.gov.ua

Сім громадян загинуло. Близько 27 постраждалих отримали тілесні ушкодження та звернулися по медичну допомогу. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

23 травня близько 10:30 росіяни здійснили обстріл об’єктів цивільної інфраструктури Холодногірського та Основ’янського районів Харкова та міста Люботин.

Як зазначив начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко, це був найпотужніший обстріл міста останнім часом.

Внаслідок влучання ракет у цивільне підприємство в Основ’янському районі загинули сім громадян, 17 отримали травми.

«Жодного військового об’єкта, жодного військового тут немає. Тут цивільний об’єкт – друкарня, яка працювала, видавала книжки. В приміщення друкарні влучило дві ракети, одна влучила поруч», — розповів Володимир Тимошко.

У місті Люботин зафіксовані влучання ракет у парковій зоні та неподалік вокзалу. Пошкоджена газова труба, вікна в прилеглих будинках, цивільні транспортні засоби.

По допомогу до медичних закладів звернулося десять громадян, які отримали уламкові поранення, а також гостру реакцію на стрес.

Внаслідок влучання ракет по цивільній інфраструктурі у Холодногірському районі ніхто з громадян не постраждав.

На місцях подій наразі працюють слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки. Попередньо встановлено, обстріл здійснювався ракетами С-300.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: