Ворог продовжує обстрілювати населені пункти Харківщини: слідчі фіксують злочини російських військових

11:35  |  07.12.2022
Ворог продовжує обстрілювати населені пункти Харківщини: слідчі фіксують злочини російських військових

Фото: hk.npu.gov.ua

Через атаки окупантів постраждали Куп’янський, Чугуївський та Ізюмський райони області. Внаслідок вибухів снарядів серед цивільного населення є загиблі та поранені. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

6 грудня 2022 року близько 01:00 під ворожий обстріл потрапила територія Ізюмської громади. Попередньо, військові рф застосували проти мирного населення Харківщини ствольну артилерію.

Значні пошкодження отримали приватний будинок у селі Загризове, гараж та господарська будівля.

Внаслідок обстрілу під завалами будинку загинула 55-річна жінка. Інший мешканець домоволодіння – 48-річний чоловік, з чисельними вогнепально-осколковими пораненнями доставлений до лікарні.

Близько 9:00 під ворожим вогнем РЗСО «Ураган» опинилося місто Куп’янськ. Снаряди пошкодили кілька приватних будинків. Осколкові поранення отримала 67-річна місцева мешканка.

Вдень 6 грудня військові рф нанесли кілька ударів по населених пунктах Чугуївської громади. В результаті артобстрілів у селі Стариця зафіксовано смерть 71-річного місцевого мешканця.

У селищі Вільча загинула 43-річна жінка. Ії чоловік із пораненнями госпіталізований до лікарні. Вибухами пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури.

Під ворожі обстріли також потрапило село Борівське на Куп’янщині. Через ракетні удари пошкоджень зазнали учбовий заклад, кафе та будинок культури. Постраждалих осіб немає.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи і керівництво територіальних відділів поліції. Правоохоронці зафіксували наслідки обстрілів та вилучили речові докази.

За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за даний злочин передбачає тюремне ув’язнення на строк від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: