Ворог може знову піти в наступ на Куп’янському напрямку — ГУР МО

13:13  |  23.01.2023
Ворог може знову піти в наступ на Куп'янському напрямі - ГУР МО

Українська військова розвідка прогнозує активні бойові дії в Луганській і Донецькій областях у лютому-березні цього року, відзначає зміну тактики російських загарбників. Про це розповів заступник начальника ГУР Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв’ю «Укрінформу».

«Будуть активні бойові дії на Донецькому і Луганському напрямках. Гєрасімов не виконав те завдання, яке перед ним ставили. Перше – це повна окупація Донецької й Луганської областей. Так, лютий-березень будуть активні бойові дії, і саме в Луганській і Донецькій областях. Ми ще бачимо зараз перекидання 2-ї механізованої дивізії 1-ї танкової армії з Білорусі. Не виключаємо, що вони можуть знову спробувати зайти на нашу територію через кордон, це Куп’янський напрямок, можливе і відновлення наступальних дій з метою повернення під контроль раніше захоплених ворогом територій в Луганській області», — сказав він.

Скібіцький зазначив, що розвідка бачить, «як зараз переміщуються, куди перегруповуються їхні (російські) підрозділи повітряно-десантних військ», – і назвав це «почерком» Валєрія Гєрасімова, який змінив Сєргєя Суравікіна на посаді командувача об’єднаного угруповання військ в Україні.

«Це і є почерк Герасимова. Чому? Тому що на початку повномасштабної агресії ми чітко знали, що на всіх напрямках у другому ешелоні, по суті, в стратегічному резерві перебували десантники, а в наступі на Київ вони взагалі виконували основне завдання. Ми очікуємо, що й зараз буде більш активне застосування повітряно-десантних військ. Мабуть, саме на цьому фоні й виникли непорозуміння між Герасимовим і командувачем повітряно-десантних військ (Міхаіл Теплінскій під час наради в російському Генштабі послав Гєрасімова за «маршрутом корабля» і був звільнений – ред). Насамперед через те, що при командуванні Гєрасімова повітряно-десантні війська росії за перші пів року великої війни в Україні майже наполовину були вибиті. А це елітні війська – 76-та дивізія, 106-та, 98-ма… До речі, остання була перекинута з Херсонського напрямку на інші, більш важливі за їхніми оцінками», — сказав він.

Скібіцький також відзначив, що росіяни змінюють тактику, бо вони «не просто навчаються, вони тепер почали більш реально оцінювати нашу потужність».

Якщо у лютому 2022 року вони «заходили колонами без будь-якого прикриття, без організованої системи ППО, і ми знищували все, що йшло на Київ, прямо в колонах, тепер вони усвідомили, що тут їх ніхто не зустрічатиме квітами».

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: