Волонтеры из Киева помогают харьковчанам попасть на лечение в больницу и передают кислородные концентраторы (видео)

11:34  |  07.04.2021
Терехов обещает развернуть еще больше койко-мест в Харькове для больных коронавирусом

Фото: city.kharkov.ua

Харьковчане все чаще обращаются к волонтерам фонда «Свои», который предоставляет в пользование концентраторы. Официальная статистика, по мнению волонтеров, не соответствует реальной ситуации. Об этом в эфире программы «Сегодня. Главное» сказала исполнительная директор фонда «Свои» Ирина Кошкина.

«Останні тижні два жодного дня без Харкова у нас немає. Вчора чотирьох людей з Харкова я «вкладала» у ручному режимі у лікарняні заклади. Якщо говорити про конкретні випадки, вчора у мене були пацієнти з Харкова, яких не забрали до лікарні з сатурацією 80. Приїхала швидка, вони дали пацієнту подихати киснем, який є в машині швидкої, надали допомогу лікарськими засобами і залишили пацієнта вдома», — сказала Кошкина.

Ситуацию в Харькове Ирина считает «очень странной».

«Офіційна статистика, яка доступна, говорить нам про те, що у Харкові зайнято 53% ліжок (53,9% — завантаженість кисневих ліжок у Харківській області, за даними МОЗ на 6 квітня). По факту у Харкові відмовляють у госпіталізації критично хворим людям», — сказала Ирина Кошкина.

На вопрос, как Харьков выглядит на фоне других регионов, Кошкина ответила: «Как одна сплошная ложь».

«Зараз оціночне судження: я це пов’язую з тим, що Харків фактично перебуває у передвиборчому стані. Саме з цим пов’язую, що місто не переводять у червону зону, саме з цим я пов’язую, що офіційно не дається реальна картина вільних і зайнятих госпітальних ліжок. Тому що, умовно, в передвиборчий період, люди, які борються за крісло міського голови, не готові мати негативні електоральні наслідки від незадоволеності людей локдауном», — говорит Кошкина.

По ее словам, люди из Харькова часто обращаются в фонд с просьбой госпитализировать их в медучреждения или с просьбой предоставить кислород.

«За сьогодні і вчора — п’ять концентраторів поїхало у Харківську область», — рассказала Кошкина.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: