Волонтери передали на Харківщину три пожежні машини та авто швидкої допомоги

20:27  |  17.03.2023
Волонтери передали на Харківщину три пожежні машини та авто швидкої допомоги

Фото: kharkivoda.gov.ua

Благодійна допомога надійшла від Асоціації українців Люксембургу LUkraine asbl.

Як наголосив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, це вже не перша передача автомобілів від цієї організації у співпраці з Міжнародним штабом допомоги українцям. Доставити спецтехніку в Україну також допоміг радник начальника ХОВА Віталій Русанов.

«Ми отримали три спеціальні автомобілі для наших підрозділів ДСНС, а також автомобіль для екстреної медичної допомоги. Ця техніка для нас є вкрай потрібною для того, щоб оперативно ліквідовувати наслідки тих ворожих обстрілів, які ми маємо на території Харкова та області. Тож дуже дякуємо усім нашим партнерам за допомогу», – прокоментував Олег Синєгубов.

Голова Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк розповіла, що також завдяки спільним зусиллям різних волонтерських організацій на Харківщину в машинах вдалося привезти гуманітарну допомогу для військових та цивільних: продукти харчування, ліки, засоби гігієни тощо.

«Чергові «швидкі» та пожежні автомобілі передаємо в межах глобальної кампанії «Ukraine is calling», яку ініціювала Асоціація українців Люксембургу LUkraine asbl. Цей проєкт стартував ще у жовтні 2022 року і має на меті зібрати 112 пожежно-рятувальних авто та «швидких» для України», – сказала Ганна Крисюк.

Начальник Головного управління ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв зазначив, що пожежні машини нададуть змогу оперативно виконувати всі завдання за призначенням.

«Ми якнайближчим часом введемо автівки у бойовий розрахунок. Вся техніка дуже багатофункціональна, завдяки їй ми зможемо гасити пожежі, відтягувати транспортні засоби, здійснювати доставку особового складу на надзвичайні ситуації. І зараз ще дуже актуальне питання – розбори завалів. За час повномасштабного вторгнення ми розібрали приблизно 340 завалів, здебільшого працювали саме у Харкові», – додав Олександр Волобуєв.

Також директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта зауважив, що авто швидкої допомоги, яке сьогодні отримали, повністю обладнане і готове до роботи.

«На жаль, і досі ми втрачаємо техніку через обстріли. Так, нещодавно були пошкоджені автівки у Дворічній. Цю «швидку» ми також поставимо в роботу замість якоїсь пошкодженої автівки. Насправді це може бути будь-який населений пункт», – сказав Віктор Забашта.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: