Волала «россия здесь навсегда» і підтримувала окупантів: на Харківщині викрили чергову колаборантку

11:09  |  25.05.2023
Волала «россия здесь навсегда» і підтримувала окупантів: на Харківщині викрили чергову колаборантку

Фото: hk.npu.gov.ua

На території тимчасово окупованого села Великі Хутори Куп’янського району жінка 1970 року народження закликала до підтримки рішень та дій окупаційної адміністрації держави-агресора. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Під час спілкування з місцевими мешканцями зловмисниця висловлювала підтримку «руському миру», у публічних місцях проголошувала заклики «россия здесь навсегда» та інші проросійські гасла.

Вона заперечувала військову агресію росії проти України, а також публічно закликала до підтримки рішень та дій окупаційної адміністрації держави-агресора.

Також вона закликала місцевих жителів переоформлювати пенсії відповідно до російського законодавства, щоб отримувати кошти у розмірі 10 000 рублів.

За даним фактом сектором дізнання Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Дізнавачі за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури повідомили жінці про підозру у вчиненні кримінального проступку.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: