Внаслідок влучання по гіпермаркету у Харкові загинули дві людини, 38 поранених: поліція надає допомогу постраждалим та документує злочин (відео)

20:42  |  25.05.2024
Внаслідок влучання по гіпермаркету у Харкові загинули дві людини, 38 поранених: поліція надає допомогу постраждалим та документує злочин

Фото: hk.npu.gov.ua

Поруч із місцем влучання розгорнуто роботу штабу слідчого управління. Тут родичі зниклих безвісти можуть надати свої зразки ДНК для ідентифікації тіл, які можливо будуть знайдені у приміщенні гіпермаркету. Точна кількість постраждалих встановлюється. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

25 травня близько 16:00 окупанти обстріляли місто. Ворожі боєприпаси влучили у приміщення будівельного гіпермаркету.

За словами начальника поліції Харківщини Володимира Тимошка, обстріл був здійснений двома боєприпасами УМПБ Д-30. Влучання відбулося безпосередньо в приміщення. Одразу зайнялася масштабна пожежа на площі 15 тисяч метрів.

«В приміщенні можуть знаходитись люди. Ми спілкуємося з адміністрацією. Ми знаємо приблизну цифру тих людей, які не виходять на зв’язок. Крім того, там могли знаходитися покупці, однак точна кількість загиблих буде відома лише після того, як закінчиться гасіння пожежі», — зазначив Володимир Тимошко.

Він також додав, що поліція отримала доступ до серверів камер відеоспостереження. Наразі їх передивляються, щоб встановити, де могли знаходитися люди й в якій кількості.

Серед поранених як відвідувачі магазину, так і працівники торговельного закладу.

За словами Володимира Тимошка, всі загиблі і поранені – цивільні громадяни, місцеві мешканці, які приходили до супермаркету здійснити покупки. «Це чистий терористичний акт», — сказав він.

Поруч з місцем теракту розгорнута робота оперативного штабу слідчого управління.  Тут проводиться відбір зразків ДНК у родичів осіб, які вважаються безвісно зниклими внаслідок ракетного удару.  Всі, хто втратив зв’язок з близькими, можуть звернутися до працівників штабу слідчого управління та надати свої зразки ДНК.

За фактом обстрілу слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: