Внаслідок російських обстрілів загинули дві людини, 47 громадян дістали поранення: на Харківщині слідчі задокументували наслідки воєнних злочинів

12:29  |  16.09.2024
Внаслідок російських обстрілів загинули дві людини, 47 громадян дістали поранення: на Харківщині слідчі задокументували наслідки воєнних злочинів

Фото: hk.npu.gov.ua

Минулої доби росіяни завдавали удари по Харкову та населених пунктах Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп’янського районів. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

15 вересня росіяни завдали удару ФАБ-250 по житловому будинку в Немишлянському районі Харкова. Внаслідок удару сталася пожежа з 8 по 12 поверх. Загинула цивільна жінка. Постраждали 43 цивільні людини, в тому числі четверо дітей. Пошкоджено три багатоквартирних будинки, 20 автомобілів.

По місту Куп’янськ окупанти завдали ударів КАБ, ФАБ-250, з РСЗВ «Град», баражуючим боєприпасом на базі FPV-дрона. Пошкоджені 20 приватних домоволодінь, господарчі споруди, автомобілі. Дістали поранення троє цивільних людей, серед яких дві жінки та чоловік.

У селі Петропавлівка внаслідок ворожого обстрілу загинув цивільний чоловік. Пошкоджено приватне домоволодіння.

У селі Кирилівка ворожим вогнем знищено ферму зі 100 коровами, господарчі споруди. Також згоріло три приватні будинки. Чадним газом отруїлися два працівники ферми. Стан їх здоров’я задовільний.

У селі Руська Лозова пошкоджено будівлю приватного господарства.

Внаслідок артобстрілу у селі Курилівка пошкоджені приватні домоволодіння.

У селі Сенькове пошкоджено приватне домоволодіння, горіла суха трава.

З РСЗВ росіяни обстріляли село Гороховатка. Пошкоджено приватне домоволодіння.

У селі Бобрівка через ворожий обстріл КАБ пошкоджено три приватні домоволодіння.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки. За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Триває евакуація населення з населених пунктів, які потерпають від постійних обстрілів з боку військових рф. 15 вересня силами поліції з Куп’янського та Чугуївського районів евакуйовано 14 людей.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: