Внаслідок повномасштабного вторгнення росіян пошкоджено, заміновано або знищено близько 170 тисяч га лісу на Харківщині

16:00  |  19.06.2023
Окупанти могли спалити близько 20 тисяч га лісів Харківщини – попередні обстеження

Фото: kharkivoda.gov.ua

Ліси Харківщини займають площу майже 420 тисяч га. Внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів пошкоджено, заміновано або знищено близько 170 тисяч га. Про це повідомили в Харківській ОВА.

«Знищення лісів регіону – ще один доказ екоциду з боку російських загарбників. Аби не допустити екологічної катастрофи, проводитимемо кампанію із заліснення територій. Органи місцевого самоврядування та очільники районів мають якнайшвидше надати інформацію щодо земельних ділянок, які не придатні до сільського господарства, не використовуються за призначенням або заліснені природним шляхом. Будемо розглядати перспективи відновлення лісів на цих ділянках», — зазначив заступник начальника ХОВА Євген Іванов.

На сьогодні органи місцевого самоврядування вже прийняли рішення про виділення придатних для заліснення земельних ділянок загальною площею більш як 435 га та зарезервували для вказаних цілей 26,5 га земель комунальної власності. Також отримано дозволи на розробку проєктів землеустрою на загальну площу близько 52 га.

Також у перспективі заліснити на Харківщині можливо ще близько 540 га території, повідомив начальник Північно-Східного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Олександр Лисенко.

Наразі опрацьовуються відповідні рішення про переведення таких земель до державного лісового фонду, а також про виділення органами місцевого самоврядування земель, які придатні для створення лісів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: