Влаштувався на роботу до окупаційної адміністрації: викрито мешканця Балаклії

14:29  |  26.04.2024
Влаштувався на роботу до окупаційної адміністрації: викрито мешканця Балаклії

Фото: hk.npu.gov.ua

Житель міста Балаклія обійняв посаду спеціаліста по екології та природним ресурсам відділу ЖКГ в окупаційній адміністрації держави-агресора. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

В липні 2022 року, під час тимчасової окупації міста, 54-річний чоловік погодився на співпрацю з окупантами та уклав трудовий договір із незаконно створеною адміністрацією.

Під час співпраці він виконував обов’язки водія. Упродовж липня-вересня 2022 року возив керівництво та працівників цивільної адміністрації держави-агресора по робочих справах.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, дізнавачі відділу поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури чоловіку вручили повідомлення про підозру у скоєнні злочину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: