Влаштувався на роботу до окупаційної адміністрації і відповідав за бюджет: мешканець Вовчанська підозрюється в колабораціонізмі

12:07  |  01.11.2023
Влаштувався на роботу до окупаційної адміністрації і відповідав за бюджет: мешканець Вовчанська підозрюється в колабораціонізмі

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації мешканець міста Вовчанськ добровільно обійняв посаду в адміністрації держави-агресора. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

53-річний чоловік працював головним спеціалістом сектору планування бюджету й адміністрування доходів тимчасової цивільної адміністрації.

Зловмисник до моменту визволення ЗСУ населеного пункту виконував обов’язки, до яких входило планування доходів та видатків до бюджету окупованої території району.

Також неодноразово він публічно висловлювався щодо правильності та правомірності поширення суверенітету російської федерації на території України, схвалював дії президента росії.

30 жовтня дізнавачі відділу поліції № 1 Чугуївського РУП під процесуальним керівництвом Чугуївської окружної прокуратури Харківської області чоловіку заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: