Влаштувався на роботу до окупантів «правоохоронцем» і вилучав зброю у мешканців Куп’янська: викрито чергового колаборанта

10:37  |  26.09.2023
Влаштувався на роботу до окупантів «правоохоронцем» і вилучав зброю у мешканців Куп’янська: викрито чергового колаборанта

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 42-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, після захоплення збройними силами рф міста Куп’янськ місцевий мешканець знайшов роботу в псевдоправоохоронному органі, створеному окупантами.

Чоловік добровільно обійняв посаду «и. о. инспектора разрешительной системы отделения общественной безопасности Управления внутренних дел ВГА Харьковской области».

У період з червня по вересень минулого року колаборант, виконуючи трудові обов’язки, забезпечував пропускний режим на блокпостах, облаштованих російськими військовими на території Куп’янська.

Також він перевіряв наявність дозвільних документів на зберігання мисливської зброї у місцевих мешканців. Чоловік проводив відповідні перевірки і займався вилученням зброї й бойових припасів у населення, після чого передавав вилучене представникам рф.

Наразі підозрюваний переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: