Вирок суду отримав шанувальник СРСР з Харківщині, який на просторах інтернету «лайкав» дописи про побажання смерті українцям

16:34  |  05.04.2024
Вирок суду отримав шанувальник СРСР з Харківщині, який на просторах інтернету «лайкав» дописи про побажання смерті українцям

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За підтримання публічного обвинувачення Харківської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним чоловіка за фактом поширення, а також публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірним, заперечення збройної агресії рф проти України та за фактом незаконного придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. ч. 1, 2 ст. 436-1, ч. ч. 2, 3 ст. 436-2, ч. 1 ст. 263 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Прокурори довели, що мешканець села Липкуватівка Харківського району систематично поширював на особистих сторінках у соціальних мережах дописи на підтримку рф.

Крім того, він активно репостив публікації з символікою комуністичного тоталітарного режиму.

Наприклад, в одному з поширених дописів обвинувачений зізнався, що «любит россию». А далі було вказано: «Смелая русская девушка 9 мая в Мюнхене взяла в руки наш, российский флаг и станцевала «Калинку» на фоне орущих ей в след жовто-блакитных бешенцев, собравшихся, чтобы испортить наш священный праздник Победы». Також обвинувачений ставив лайки на дописи про те, щоб «бандеровцы сдохли, а украинские земли сровняли с землей».

Проте і на цьому злочинна «кар‘єра» чоловіка не закінчилась. У себе двома він незаконно зберігав набої.

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину визнав та пояснив, що «не до кінця розумів наслідки своїх дій».

Рішення виніс Нововодолазький районний суд Харківської області. За сукупністю злочинів чоловіку призначено покарання у виді пʼяти років одного місяця позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: