Виправдовував збройну агресію рф проти України: на Харківщині судитимуть шанувальника «руського миру»

16:38  |  27.10.2023
Виправдовував збройну агресію рф проти України: на Харківщині судитимуть шанувальника «руського миру»

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Богодухівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 49-річного чоловіка за фактом поширення матеріалів, які містять виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, вчиненого повторно (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, мешканець смт Золочів Богодухівського району, маючи проросійські погляди, ділився своєю позицією на просторах інтернету.

Зокрема, підозрюваний публікував у заборонених в Україні соціальних мережах «Вконтакте» та «Одноклассники» дописи на підтримку дій рф.

У публікаціях, поширених чоловіком, містились тези кремлівської пропаганди про «теракты киевского режима против мирных жителей» та «специальную военную операцию».

Також обвинувачений радів, що «россия вошла и наведет порядок», публікував дописи з твердженнями, що саме українські військові обстрілюють Харків і репостив цитати із закликами знищувати «нацистов и бандеровцев».

Досудове розслідування проводив СВ ВП №2 Богодухівського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Обвинувальний акт розглядатимуть у Дергачівському районному суді Харківської області. Обвинуваченому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: