Виправдовував агресію окупантів: харків’янину повідомили про підозру в колабораційній діяльності

21:21  |  15.09.2022
Виправдовував агресію окупантів: харків'янину повідомили про підозру в колабораційній діяльності

Фото: hk.npu.gov.ua

52-річний чоловік публічно висловлював бажання приходу «руського миру» та заперечував збройну агресію рф проти України. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

З початку вторгнення  на територію держави підозрюваний не підтримував політику української влади, а навпаки виправдовував агресивні дії російської федерації та окупаційної влади в окремих тимчасово окупованих регіонах України.

8 вересня у стані алкогольного сп’яніння на проспекті Ювілейному  чоловік висловлював бажання приходу «руського миру», підтримував рішення та дії держави-агресора, стверджував, що вони наведуть порядок та принесуть мир до України.

Порушник заперечував здійснення з боку збройних сил та формувань рф бомбардувань та обстрілів житлових кварталів, вбивства мирних громадян та мешканців міста.

15 вересня дізнавачем Харківського РУП № 2 чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: