Викрито ще одну колаборантку, яка працювала на окупантів під час захоплення Куп’янська

11:41  |  15.03.2024
Викрито ще одну колаборантку, яка працювала на окупантів під час захоплення Куп’янська

Фото: hk.npu.gov.ua

Перейшла на бік ворога: дізнавачі повідомили про підозру мешканці села Петропавлівка у колабораційній діяльності. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Під час окупації жінка працевлаштувалась до «тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області» та обійняла посаду «виконуючої обов’язки спеціаліста сектору з питань праці та соціально-трудових відносин».

Порушниця здійснювала прийом громадян, які зверталися із заявами про отримання матеріальної допомоги від окупаційної влади держави-агресора російської федерації, а також опрацьовувала службову документацію.

Наразі 60–річній жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснювали дізнавачі Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: