Викрито ще двох «спеціалістів», які працювали в окупаційній адміністрації: підозрювані — мешканці Балаклії

10:27  |  07.08.2024
Викрито ще двох «спеціалістів», які працювали в окупаційній адміністрації: підозрювані — мешканці Балаклії

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 42-річному чоловіку та 56-річній жінці за фактами колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Дізнанням встановлено, що мешканці Балаклії під час силового захоплення міста росіянами добровільно працевлаштувались до окупаційної адміністрації.

Так, у червні 2022 року 42-річний чоловік обійняв посаду «старшого інспектора-чергового», уклавши відповідний трудовий договір.

Він відповідав за належний стан технічних засобів, які забезпечували обмеження доступу сторонніх осіб до приміщень адміністрації, а також налагоджував електро- і водопостачання.

Друга підозрювана у серпні 2022 року стала «специалистом эксплуатации ЖКХ» у так званому «Балаклейском территориальном управлении Военно-гражданской администрации Изюмского района».

Колаборантка збирала дані щодо доріг, які підлягали ремонту, а також брала участь у розробці плану «благоустрою» спільно з вищим керівництвом.

Після деокупації фігуранти залишились мешкати у Балаклії. Правоохоронці зібрали необхідну доказову базу та повідомили їм про підозру.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: