Викрито ще двох бойовиків «днр», які брали участь в окупації Куп’янщини

12:57  |  14.04.2023
Викрито ще двох бойовиків «днр», які брали участь в окупації Куп’янщини

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом чоловікам за фактами участі в терористичній організації та в діяльності не передбаченого законом військового формування (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Одним з підозрюваних є 30-річний уродженець міста Макіївка Донецької області. Встановлено, що не пізніше листопада 2016 року він добровільно вступив до 5-ї окремої мотострілкової бригади так званої «днр».

Інший підозрюваний — 35-річний чоловік, який мешкав у міста Чистякове Донецької області. Він не пізніше 2017 року став учасником не передбаченого законом збройного формування — 1-ї окремої мотострілецької Слов’янської бригади так званої «днр».

Зазначені бойовики виконували завдання зі здійснення збройного опору ЗСУ в Донецькій області.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф на територію України підозрювані перебазувалися в смт Великий Бурлук Куп’янського району Харківської області, де забезпечували реалізацію завдань силового блоку окупантів, аби не допустити контроль ЗСУ над зазначеною територією.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань НПУ.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: