Викрито мешканця Балаклії, який очолив окупаційне комунальне підприємство під час захоплення міста

16:30  |  05.06.2024
Викрито мешканця Балаклії, який очолив окупаційне комунальне підприємство під час захоплення міста

Фото: hk.npu.gov.ua

Влітку 2022 року 60-річний чоловік очолив комунальне підприємство «Пєщаний карьєр» «Балаклєйского тєріторіального управлєнія воєнно-гражданской адміністраціі Ізюмского района Харьковской області». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Під час перебування на посаді чоловік здійснював керівництво підприємством, брав участь у нарадах керівників відділів та інших організацій окупаційної адміністрації, забезпечував працевлаштування працівників шляхом укладення трудових договорів, проводив колективні наради та надавав вказівки підпорядкованим працівникам.

Він погоджував табелі обліку робочого часу, штатні розклади працівників підприємства, складав та надавав до окупаційної адміністрації плани роботи та звіти про проведені роботи підприємства, вирішував питання щодо організації роботи підприємства та його матеріально-технічного забезпечення.

В рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України слідчі відділу поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури, за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань, вручили фігуранту повідомлення про підозру у скоєнні злочину.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: