Викрито колаборантку, яка під час окупації Куп’янщини очолила центр соціального обслуговування

13:03  |  13.02.2024
Викрито колаборантку, яка під час окупації Куп’янщини очолила центр соціального обслуговування

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час тимчасової окупації Куп’янського району 62-річна мешканка села Токарівка добровільно погодилась обійняти посаду «виконуючої обов’язки директора територіального центру соціального обслуговування Дворічанської селищної ради військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Жінка керувала діями підлеглих працівників, отримувала грошові кошти, проводила їх облік та розподіл, передавала на зберігання, складала та підписувала облікову бухгалтерську документацію, складала заявки на фінансування видатків, займалася видачею грошових коштів для виплати допомоги пенсіонерам та виплати заробітних плат працівникам.

Також вона брала участь у робочих нарадах незаконно утвореної так званої «військової цивільної адміністрації Харківської області» та отримувала за свою працю грошову винагороду у вигляді заробітної плати в рублях рф.

Слідчими відділення № 1 слідчого відділу Куп’янського РВП ГУНП в Харківські області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області порушниці повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: