Викрито колаборанта, який допомагав окупантам налагоджувати енергогосподарство під час окупації Куп’янщини

14:59  |  23.02.2024
Викрито колаборанта, який допомагав окупантам налагоджувати енергогосподарство під час окупації Куп’янщини

Фото: hk.npu.gov.ua

В окупованому Куп’янському районі мешканець села Підгорівка Луганської області добровільно обійняв посаду «виконуючого обов’язки заступника начальника управління палива, енергетики та вугільної промисловості військово-цивільної адміністрації Харківської області». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

38-річний чоловік з серпня по вересень 2022 року забезпечував становлення і функціонування управління на території тимчасово окупованого Куп’янського району та наближених до нього населених пунктів.

Зловмисник віддавав накази, розпорядження і вказівки підлеглим, контролював виконання, затверджував їх функціональні обов’язки, узгоджував бюджет для виплати заробітної плати та інших виплат у російських рублях.

Також він погоджував плани перспективного розвитку енергогосподарства, підвищення ефективності виробництва підприємств, віднесені окупаційною адміністрацією до сфери відповідальності «управління», а також пропозицій щодо їх реконструкцій, технічного переоснащення, та виконував інші функції відповідно до посадових обов’язків.

15 лютого чоловіку повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Куп’янський РВП ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області й оперативного супроводу Куп’янського РВ УСБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: