Викрито двох мешканців Харківщини, які допомагали окупантам відбирати авто у цивільних

20:51  |  22.09.2023
Викрито двох мешканців Харківщини, які допомогали окупантам відбирати авто у цивільних

Фото: hk.npu.gov.ua

За добровільну співпрацю зловмисники мали привілеї перед жителями. Вони мали змогу їздити на транспортних засобах з маркуванням у вигляді літери «z», а також отримували від росіян алкоголь, цигарки та інші продукти харчування. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Щоб забезпечити особовий склад збройних формувань російської федерації транспортними засобами, окупанти звернулися по допомогу до 42 та 27-річних мешканців Харківського району.

Вони запропонували виявляти у місцевих жителів транспортні засоби та надалі передавати їх військовим рф. Чоловіки володіли відомостями про місцевих жителів та погодилися на співпрацю.

Наприкінці серпня 2022 року зловмисники разом з окупантами приїхали до села Липці, зламали металеві ворота та незаконно проникли на територію домоволодіння, де заволоділи автомобілем «ВАЗ 2106».

Протягом періоду окупації чоловіки підтримували стосунки та співпрацювали зі збройними формуваннями держави-агресора, у зв’язку з чим мали привілеї перед жителями села Слобожанське, що виражалося зокрема у можливості рухатися на транспортних засобах з маркуванням у вигляді літери «z».

Зловмисники отримували від росіян алкоголь, цигарки та інші продукти харчування.

Слідчі відділення поліції № 1 Харківського РУП № 2 ГУНП в Харківській області за процесуальним керівництвом Дергачівської окружної прокуратури Харківської області повідомили чоловікам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Зловмисникам обрані запобіжні заходи у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: