Викрито депутатку від проросійської політичної партії, яка під час окупації Куп’янщини співпрацювала з ворогом: її взято під варту

18:35  |  06.04.2023
Викрито депутатку від проросійської політичної партії, яка під час окупації Куп’янщини співпрацювала з ворогом: її взято під варту

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Співробітники Служби безпеки України під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області викрили та затримали місцеву депутатку за співпрацю з окупантами. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Колаборанткою виявилася мешканка Куп’янського району, діюча депутатка Великобурлуцької селищної ради від забороненої нині політичної партії «ОПЗЖ». Раніше вона тривалий час обіймала посаду сільського голови в одному з населених пунктів Великобурлуцької територіальної громади.

За даними слідства, жінка добровільно погодилася обійняти посаду, пов’язану із виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах окупаційної влади. Із серпня 2022 року вона була призначена «в.о. помічника начальника Великобурлуцького територіального управління Тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

На цій посаді колаборантка брала участь у нарадах керівництва окупаційної адміністрації, впроваджувала рішення незаконної влади на території свого села, організовувала збори місцевих мешканців.

Після деокупації ворожа поплічниця залишилася у селі, сподіваючись уникнути покарання. Втім, оперативники СБУ викрили її злочинну діяльність і затримали.

За матеріалами СБУ депутатці повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі їй обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: